27. Biljana Ćulafić

Rođena je 1968. godine. Profesorica je crnogorskog-srpskog, bosanskog, hrvatskog jezika i književnosti. Radno je angažovana u JU OŠ „Milorad Musa Burzan” i Srednjoj ekonomskoj školi „Mirko Vešović”. 

Bila je radno angažovana u Resursnom centru za djecu i mlade „Podgorica”, a u periodu od 2011. do 2021. godine u JU OŠ “Vlado Milić”, gdje je obavljala i funkciju direktorice ustanove. 

Od 2005. godine angažovana je kao spoljna saradnica – urednica udžbeničkog kompleta za predmet Crnogorski/srpski, bosanski, hrvatski jezik i književnost u Zavodu za udžbenike i nastavna sredstva; kao trener u programu Razvoj kritičkog mišljenja u JU Zavodu za školstvo Crne Gore; autorka ajtema (ispitnih pitanja) za PISA testiranje za oblast Čitalačka pismenost u JU Ispitnom centru Crne Gore. 

Kao lektorka angažovana je u Nezavisnom nedjeljniku Monitor, a kao ispitivač i ocjenjivač znanja Crnogorskog jezika (nivo C1) za NJ.E. Alison Kemp i službenika Ambasade bila je angažovana u Ambasadi Ujedinjenog Kraljevstva u Crnoj Gori. Radila je i za NVO Italijanski konzorcijum za solidarnost (ICS) i World Vision International (WVI), pod pokroviteljstvom UNICEF-a, kao koordinator na projektu „Priprema i uključivanje djece iz raseljenih romskih porodica u zvanični sistem obrazovanja u Crnoj Gori”.