3. Danka Kovinić

Danka Kovinić je profesionalna crnogorska teniserka. Najbolju poziciju na VTA listi ostvarila je 22. februara 2016. godine zauzevši 46. mjesto. Iste godine ostvarila je i najbolji plasman na listi dubl igrača. 20. juna njeno ime se našlo na 67. mjestu svjetske teniske rang liste. 

Rođena je 1. novembra 1994. godine na Cetinju. Karijeru je započela u TK SBS sa nešto više od sedam godina. Nakon tri godine rada u klubu iz Herceg Novog, postala je član TK Crvena zvezda. U Zvezdi je započela saradnju sa trenerom Veljkom Radojičićem, koji je i danas dio njenog tima. U međuvremenu, u tim trenera priključio se i Svetko Bjelotomić. Profesionalnu karijeru započela je 2010. godine. Na svom prvom VTA turniru u Budimpešti postala je prva Crnogorka koja je stigla u četvrtfinale jednog teniskog takmičenja. Prve pobjede na Grend slem turnirima upisala je 2015, i to na Rolan Garosu i US Openu, a iste godine stigla je do prvog finala jednog VTA turnira. Na Olimpijskim igrama 2016. takmičenje je završila u prvom kolu porazom od Monike Puig, kasnije osvajačice zlatne medalje. 

Kovinić je dobitnica nagrada Olimpijskog komiteta Crne Gore za izvanredne rezultate u 2015. godini i Teniskog Saveza Crne Gore za najbolju teniserku zemlje u 2019. godini, kao i brojnih drugih sportskih priznanja.

as