17. Mr Ksenija Aranitović

Mr Ksenija Aranitović rođena je u Pljevljima. Osnovnu školu “Salko Aljković” i Gimnaziju “Tanasije Pejatović”, opšteg smjera, završila je u Pljevljima. Studijski program Humanističke studije, smjer: Međunarodni odnosi i diplomatija, završila je 2011. godine na Univerzitetu Donja Gorica u Podgorici. Specijalističke studije na smjeru Spoljna politika i diplomatija, na istom univerzitetu, završila je 2012. godine.  Magistarski rad na Univerzitetu Donja Gorica, smjer: Međunarodni odnosi, odbranila je 2016. godine. 

Pripravnički staž stekla je u Upravi za javne nabavke. Od 2013. godine radno je angažovana u Ministarstvu rada i socijalnog staranja, Direkcija za programiranje i implementaciju EU fondova. Od 2021. godine radno je angažovana u Ministarstvu ekonomskog razvoja i turizma – Direktorat za evropske integracije, programiranje i implementaciju EU fondova. 

Članica je Glavnog odbora DPS Crne Gore, članica je Izvršnog odbora DPS Glavnog grada, Opštinskog odbora DPS Glavnog grada, Komisije za unapređenje kvaliteta života starije populacije DPS Crne Gore. 

Od 2018. godine je odbornica Demokratske partije socijalista u Skupštini Glavnog grada i predsjednica Odbora za Statut i propise.