54. Luka Pavićević

Rođen je 2002. godine u Podgorici. Osnovnu školu i Gimnaziju “Slobodan Škerović” završio je u Podgorici, kao dobitnik diplome “Luča”. Student je druge godine Ekonomskog fakulteta Univerziteta Crne Gore.
Tokom svojih gimnazijskih dana, aktivan doprinos je dao u Kancelariji Ombudsmana, kao član Mreže zlatnih savjetnika za pitanja prava djece i omladine (u periodu od 2018. do 2020. godine). Predstavljao je Crnu Goru na međunarodnoj konferenciji “Pristup djece pravdi” za Evropu i Centralnu Aziju, koja je okupila preko 180 učesnika iz ministarstava i institucija u pravosudnom sektoru. Kao zlatni savjetnik Ombudsmana, učestvovao je u izradi Strategiji za ostvarivanje prava djeteta za period od 2019. do 2023. godine.

Dobitnik je nagrade “Za Odličan 5” iz Fonda za kvalitet i talente Ministarstva prosvjete, koja se dodjeljuje učenicima sa postignutim izvanrednim uspjehom u nastavnim i vannastavnim aktivnostima.
Kao borac za rodnu ravnopravnost i gender standard, unaprijedio je svoja znanja kroz Školu rodne ravnopravnosti, u organizaciji CEDEM-a i Ministarstva pravde, ljudskih i manjinskih prava.
Tokom 2019. godine ulestvovao je na ljetnjem vojnom kampu za mlade, vjerujući da svaka mlada osoba mora razvijati patriotsku vezu sa svojom domovinom.