48. Mr Nina Perunović

Rođena je u Podgorici 1994. godine. Student je doktorskih studija na Ekonomskom fakultetu, Univerzitetu Crne Gore. Osnovne studije završila je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta Crne Gore 2017. godine, a magistarsku tezu odbranila 2019. godine na smjeru Evropske ekonomske integracije, takođe na Ekonomskom fakultetu. 2021. godine je izabrana kao jedan od osam dobitnika Chevening stipendije, koju Vlada Ujedinjenog Kraljevstva preko Ministarstva spoljnih poslova, dodeljuje za mlade lidere i aktiviste takođe za master studije. 2022. godine završava svoju drugu magistarsku tezu na Birkbecku, Univerzitetu u Londonu (University of London) na smjeru “Korporativna odgovornost i održivost”. Dobitnica je i CEEPUS stipendije za studensku razmjenu na Ekonomskom univerzitetu u Bratislavi 2016. godine, Nacionalne stipendije za izvrsnost za magistarske (2018. godine) i doktorske studije (2020. godine). 2022. godine je takođe postala dio mreže stipendista Njemačke Fondacija Konrad Adenauer (KAS) koja se dodjeljuje društveno i politički angažovanim i nadarenim studentima. 

Poslovne prakse obavljala je u Fidelity Consulting-u, BILD studiju, Digitalizuj.me, WAT Montenegru. Prvi radni angažman ostvarila je u Crnogorskom Telekomu u sektoru finansija i sektoru za poslovne korisnike. 2019. godine počinje da radi za Glavni grad kao viša savjetnica za ekonomska pitanja u Službi za ostvarivanje izvršne funkcije gradonačelnika.

Član je Demokratske partije socijalista od 2012. godine. Članica je opštinskog odbora DPS-a Podgorice, članica je predsjedništva mladih DPS Crne Gore, potpredsjednica mladih DPS Podgorice, i predsjednica mjesnog odbora Momišići.